Blog

Am un PFA, trebuie sa ma integrez cu e-Factura?

Incepand cu data de 1 ianuarie 2024, o modificare semnificativa se aplica pentru PFA-uri din Romania. Facturarea electronica devine obligatorie pentru toti operatorii economici, indiferent de statutul lor fiscal, inclusiv pentru PFA-uri, SRL-uri, SA-uri, II-uri, IF-uri, freelanceri si ONG-uri implicate in activitati economice.

Ce implica aceasta obligativitate?

Aceasta obligativitate se bazeaza pe dispozitiile Ordonantei de Urgenta nr. 120/2021, aprobata cu modificari prin Legea nr. 139/2022. Toti operatorii economici sunt obligati sa emita facturi electronice si sa le trimita catre serviciul ANAF e-Factura. Indiferent daca derulati tranzactii B2G sau B2B in Romania, trebuie sa respectati aceasta regula.

Ce este EasyBill si cum va poate ajuta?

Pentru a facilita tranzitia catre facturarea electronica, puteti utiliza platforma de facturare online EasyBill. Aceasta platforma va permite sa creati, sa gestionati si sa transmiteti facturile electronice in conformitate cu cerintele ANAF si ale legislatiei in vigoare.

Iata cum va poate ajuta EasyBill:

1. Crearea si administrarea facturilor electronice

Cu EasyBill, puteti crea si administra facturile electronice cu usurinta. Interfata intuitiva va permite sa completati toate detaliile necesare si sa personalizati facturile conform necesitatilor dvs. Puteti adauga informatii despre produse sau servicii, taxe si alte detalii relevante.

2. Transmiterea automata catre ANAF e-Factura

Un avantaj important al utilizarii EasyBill este integrarea sa directa cu ANAF e-Factura. Dupa ce ati creat factura electronica in EasyBill, aceasta va fi transmisa automat catre ANAF e-Factura. Acest proces garanteaza respectarea cerintelor legale si elimina riscul de erori umane in transmiterea facturilor.

3. Monitorizarea si verificarea statusului facturilor

Cu ajutorul EasyBill, puteti urmari statusul facturilor in timp real. Veti fi informat cand factura a fost transmisa catre ANAF si daca a fost acceptata sau respinsa. Aceasta functionalitate va ajuta sa monitorizati intregul proces de facturare electronica si sa interveniti rapid in caz de probleme, direct din EasyBill, fara a fi nevoie sa accesati SPV-ul.

4. Semnatura digitala calificata

Pentru a semna electronic facturile emise, veti avea nevoie de o semnatura digitala calificata. EasyBill se integreaza cu toti furnizorii de semnatura digitala calificata, asigurandu-va ca facturile dvs. sunt semnate conform cerintelor legale.

5. Cont SPV valid

Pentru a beneficia de toate avantajele facturarii electronice, trebuie sa aveti un cont SPV valid. Dupa configurarea contului SPV, trebuie doar sa conectati EasyBill la contul dvs. intr-un mod sigur, respectand cele mai inalte standarde de securitate, asa cum sunt recomandate de ANAF.

In concluzie, obligativitatea facturarii electronice incepand cu 1 ianuarie 2024 este o schimbare semnificativa pentru PFA-uri si toti operatorii economici din Romania. EasyBill va ajuta sa faceti aceasta tranzitie mai simpla si mai eficienta, asigurandu-va ca respectati toate cerintele legale. Cu o integrare facila si o interfata prietenoasa, EasyBill este solutia ideala pentru PFA-uri si alte tipuri de afaceri. Asigurati-va ca sunteti pregatiti pentru aceasta schimbare importanta si utilizati EasyBill pentru a va gestiona facturile electronice cu usurinta si eficienta.