Blog

Obligativitatea Integrarii cu ANAF e-Factura pentru SRL-uri incepand cu 1 ianuarie 2024

Incepand cu data de 1 ianuarie 2024, o noua schimbare importanta intra in vigoare pentru operatorii economici din Romania. Facturarea electronica devine obligatorie pentru toti operatorii economici, indiferent de statutul lor fiscal. Aceasta schimbare are un impact semnificativ asupra SRL-urilor, SA-urilor, PFA-urilor, II-urilor, IF-urilor, freelancerilor si ONG-urilor implicate in activitati economice.

Ce presupune obligativitatea facturarii electronice?

Obligativitatea facturarii electronice se bazeaza pe prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 120/2021, aprobat─â cu modific─âri prin Legea nr. 139/2022. Aceasta impune tuturor operatorilor economici sa emita facturi electronice si sa le transmita catre serviciul ANAF e-Factura. Indiferent daca desfasurati tranzactii B2G sau B2B in Romania, trebuie sa respectati aceasta regula.

Ce este EasyBill si cum va poate ajuta?

Pentru a face tranzitia catre facturarea electronica mai usoara si eficienta, puteti utiliza programul de facturare online EasyBill. Ca si platforma de facturare electronica, EasyBill va permite sa emiteti, sa gestionati si sa transmiteti facturile electronice in conformitate cu cerintele ANAF si ale legislatiei in vigoare.

Iata cum va poate ajuta EasyBill:

1. Crearea si gestionarea facturilor electronice

Cu EasyBill, puteti crea si gestiona facturile electronice cu usurinta. Interfata intuitiva va permite sa completati toate detaliile necesare si sa personalizati facturile conform nevoilor dvs. Puteti adauga informatii despre produse sau servicii, taxe si alte detalii relevante.

2. Transmiterea automata catre ANAF e-Factura

Un avantaj semnificativ al utilizarii EasyBill este integrarea sa directa cu ANAF e-Factura. Dupa ce ati creat factura electronica in EasyBill, aceasta va fi transmisa automat catre ANAF e-Factura. Acest proces asigura conformitatea cu cerintele legale si elimina riscul de erori umane in transmiterea facturilor.

3. Urmarea si verificarea statusului facturilor

Cu ajutorul EasyBill, puteti urmari statusul facturilor in timp real. Veti sti cand factura a fost transmisa catre ANAF si cand a fost acceptata sau respinsa. Aceasta functionalitate va ajuta sa monitorizati intregul proces de facturare electronica si sa interveniti rapid in caz de probleme, direct din EasyBill, fara sa mai fie necesar accesarea SPV.

4. Semnatura digitala calificata

Pentru a semna electronic facturile emise, veti avea nevoie de o semnatura digitala calificata. EasyBill se integreaza cu toti furnizorii de semnatura digitala calificata nativ si sigur, asigurandu-va ca facturile dvs. sunt semnate in conformitate cu cerintele legale.

5. Cont SPV valid

Pentru a beneficia de toate avantajele facturarii electronice, trebuie sa aveti un cont SPV valid. Dupa setarea contului SPV, mai este necesara doar conectarea EasyBill la contul dvs, intr-o maniera securizata, respectand cele mai inalte standarde de securitate, conform recomandarilor ANAF.

In concluzie, obligativitatea facturarii electronice incepand cu 1 ianuarie 2024 este o schimbare semnificativa pentru toti operatorii economici din Romania. Cu EasyBill, puteti face aceasta tranzitie mai usoara si mai eficienta, asigurandu-va ca respectati toate cerintele legale si beneficiati de toate avantajele facturarii electronice.

Cu o integrare simpla si o interfata prietenoasa, EasyBill este solutia perfecta pentru SRL-uri si alte tipuri de afaceri. Asigurati-va ca sunteti pregatiti pentru aceasta schimbare importanta si utilizati EasyBill pentru a va gestiona facturile electronice cu usurinta si eficienta.